
2018 yılı aşım sezonunda TJK haralarında aşım yapacak İngiliz ve Arap aygırlarının sıfat adetleri ve aşım ücretleri açıklandı.
Aşım müracaatları 03 Aralık 2017 Cuma günü başlayıp, 22 Aralık 2017 Cuma günü, başvuru yapılacak ünitenin mesai saati bitiminde sona erecek.
Aygırların hakkında dikkat çeken bazı detaylar ise şu şekilde sıralayabiliriz. Ülkemizde ilk kez aşım yapacak ve yurt dışından bu yıl içinde transfer edilen FAST N FAMOUS, SIDNEY’S CANDY, PACO BOY, PAPA CLEM yeni damat adayları olacaktır. 2017 aşım listesine göre toplamda TJK haralarında 70 ingiliz aygırı görev yapacaktır. Geçtiğimiz yıl bu sayı 57 , bir önceki yıl ise 64 idi. Tabi sonradan elenen isimler bu rakamlara dahil değildir.
Aşım ücretinde yukarı yönde ivme kazanan popüler misafir aygırlar ise ; Luxor +9000 TL artış ile 30.000 TL , Native Khan +4500 TL artış ile 22.000 TL , Torok +13000 TL artış ile 18.000 TL, Dai Jin +6000 TL artış ile 22.000 TL, Mendip +4000 TL artış ile 11.500 TL, Invinible Son +5000 TL artış ile 20.000 TL ücretleri ile dikkat çekiyor.
Ülkemizde son yıllarda aygırcılık konusunda çok nitelikli olmasa da sürekli bir atılım görülüyor. Her sene gerek ülkemizde koşan isimler ve yurt dışından alınan isimler daha özenle sayıları artarak haraya ayrılmaktalar.
İşte 2018 yılına ait aşım ücretleri ve sıfat adetleri ;
2018 yılı aşım sezonunda TJK haralarındaki İngiliz aygırlarının bulundukları yerler, sıfat adetleri ve ücretlerini görmek için >>> tıklabilirsiniz
2018 yılı aşım sezonunda TJK haralarındaki Arap aygırlarının bulundukları yerler, sıfat adetleri ve ücretlerini görmek için >>> tıklabilirsiniz
Luxor