
TJK resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre 2018 yılı Yarış Takvimi açıklandı.
2018 yılı yarış programının ilginç bir yönü ise Dini Bayramların birinci günlerinde at yarışı programı düzenlenecek olması yapılacak olması… Ramazan Bayramının birinci günü olan 15 Haziran 2018 Cuma günü İstanbul gece yarışları ve Kurban Bayramının birinci günü olan 21 Ağustos 2018 Salı günü Elazığ’da gece yarışları koşulacak.
Yine ilk defa programlı bir şekilde bir günde 3 yarış programı düzenlenecektir. Genelde kar yağmur sis vs. nedeni ile ancak bir günde 3 yarış programı düzenlenirdi. 9, 16, 23 ve 30 Eylül 2018 Pazar günleri ile 7 ve 14 Ekim 2018 Pazar günleri olmak üzere toplam 6 gün İstanbul, Adana ve Diyarbakır Hipodromlarında yarışlar koşulacaktır.
Ve Antalya Hipodromu 2018 yılında açılıyor. 13 Kasım ve 25 Aralık tarihleri arası haftada 1 gün olmak üzere 7 yarış günü planlanmış durumdadır.
2018 Yılı bazı önemli koşuların yarış tarihleri ;
Cevdet Karataş Serbest Handikapı 10 Nisan
Orhan Meker Serbest Handikapı 11 Nisan
TBMM Koşusu 5 Mayıs
Dişi ve Erkek Tay Deneme Koşuları 13 Mayıs
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusu 26 Mayıs
Kısrak Koşusu 3 Haziran
GAZİ KOŞUSU 24 Haziran
Başbakanlık Koşusu 22 Temmuz
Uluslararası Yarış Festivali 1-2 Eylül
TJK Koşusu 23 Eylül
Çaldıran Koşusu 21 Ekim
Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları 27 Ekim