
Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda 29 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Tigem Koşusu’nu (Açık – Gr2 / DHÖ), Bosna Hersek kazandı ve ezeli rakibi Hızlı Ahmet ‘i geçerek daha önce 3 kez geçildiği rakibinden rövanşı yine vermedi.
Hızlı Ahmet ‘in düzlükte biraz erken ve içeriden yürümesi kaybetme sebebi olarak düşünülür iken Bosna Hersek ‘in rakibinin sürekli dışında bilerek kalması dikkatli gözlerden kaçmadı.
Çim pistte koşulan 1400 metre mesafeli koşu, hepsi erkek toplam 7 klas safkanı bir araya getirdi. Arman Okan’ın sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi al erkek tay Bosna Hersek (Özgünhan – Nevra / Tigres Light) jokeyi Selim Kaya ile kazandı. Ramazan Karabulut tarafından antrene edilen tay, üç koşu aranın ardından yeniden birincilik elde etmeyi başardı. Bosna Hersek son olarak, 9 Ağustos tarihinde katıldığı Kazım Karabekir Koşusu’nu (Gr2) kazanmayı başarmıştı. Safkanın toplam kazançı ise 1.167.825 TL ‘ye yükseldi
Çim piste jokeyi Barış Kurdu ile bu mücadeleye katılan Hızlı Ahmet ( Özgünhan – Arcivan / Atak ) ikinci, Taşantay ( Eskişehirli – Midyat / Sezginbey) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Gökhan Kocakaya idaresindeki Özakbey ( Özhaber – Suğla / Antepli ) dördüncü, Ali Kaçmaz ile TİGEM Koşusu’na katılan Nefertay ( Ayabakan – Avşarkızı / Tırpan ) ise beşinci olarak bu önemli mücadeleyi tamamladı.
Kazanan tay için koşudaki bitiriş derecesi 1.34.21 olarak kayıtlara geçerken, farklar 1 Boy – Baş – 4 Boy – 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
Bosna Hersek – Tigem Koşusu 2020 (Gr2)
https://www.youtube.com/watch?v=09leIZHMbP0
serdar batmanlı
yeni bir şampiyon yeni bir bosna hersek