
TJK tarafından 29 Mayıs 2015 günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen Plevne Koşusu ‘nu (Gr2) , Muzaffer Can ekürisinden Cankardeşler (a.e. Yalaz – Bedel.2 / Tunca ) isimli safkanı jokey Selim Kaya ile kazandı. Kazanan için 2000 metre sentetik kum pistte 2.15.44’lik harika bir derece ile pist rekoru kırdı. Safkan bu koşudan 2 yarış öncesi Saim Önhon koşusunu kolay kazanır iken yine 1400 metre çim pist rekoruna çok yaklaşmıştı. Safkan ilk kez çıktığı uzun mesafeli yarışta uzak fark ile kazanıp mesafe problemi yaşamayacağını da ispatladı.
Dört ve yukarı yaşlı 8 safkan Arap atlarının start aldığı koşuda EMİRDÖVEN ( Emael – Neame.52 / Umutbey ) ikinci, DERHADIR ( Şövalye – Nenehatun / Bodrum ) üçüncü, YOL BULAN ( Özgünhan – Ebrucan / Birader ) ise dördüncü oldular. Birincilik ikramiyesi 170.000 TL olan koşunun farkları Uzak – 1.5 Boy – 3 Boy şeklinde gerçekleşti.
1.05 ganyan ile koşunun birinci favorisi olan Cankardeşler bu zaferle kariyerinin 20. startında üst üste 4., toplamda ise 15. birinciliğini elde eder iken kazanç hanesi ise toplam 2.107.700 TL oldu. 5 farklı hipodromda koşup 3 tanesinde kazanan safkanın sınıf galibiyetleri arasında 2 Gr1 , 1 Gr2, 4 Gr3, 5 A3 yarış bulunmaktadır. Cankardeşler babası Yalaz ‘ın, Uçanoğlu’ndan sonra ikinci Gr1 kazanan yavrusudur . Yalaz, yarış hayatı boyunca 30 kez start almış ve 7 birincilik elde etmiştir. Cankardeşler ‘in annesi Bedel 2 ise bir Tunca kızı olup Bilgecan çok yetenekli bir kısrak vermiştir.
Cankardeşler – Plevne Koşusu 2015 (Gr2)
