
23 Aralık 2014 tarihi Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen Hasan Basri Karabucak Koşusu ‘nu (Gr3) Selma Gülerce ekürisinin Cash Akçe ( Divine Light – Royal Welcome / Royal Academy ) isimli safkanı jokey Selim Kaya ile kazandı. Kazanan için 1900 metre kum pistte 2.02.67’lik derece gerçekleşti.
2014 yılında muhteşem bir yükseliş yaşayan Cash Akçe , 16 kez koşup 9 kez kazanıp bu yılı noktaladı. Kocaeli’nde başlayan seri birincilikler sonucu safkan ekürisine tek başına 1.063.620 TL kazandırdı. 2014 yılında Suzi Gold 2.378.682 TL ve Blaze To Win 2.258.000 TL(Gazi Bonusları hariç) ilgililerine kazandırmıştılar. Bu iki safkandan sonra en çok kazandıran üçüncü safkan Village Wind 1.447.511 TL, dördüncü safkan Yıldırımbey 1.312.880 TL, beşinci safkan Adakarası 1.075.800 TL, altıncı safkan Cash Akçe’dir.
Cash Akçe ‘in arkasında BAWIKAL ( Cuvee – Sheriff’s Posse / Silver Deputy) ikinci , HOT CHOCOLATE ( Victory Gallop – Undercover Soldier / Lost Soldier) üçüncü ve Gülerce ekürisinin ikinci safkanı DON DESTELLO ( Mountain Cat – Gradiva / Grand Slam ) ise dördüncü oldular. Birincilik ikramiyesi 84.800 TL olan koşunun farkları 1,5 Boy – Baş – 1,5 Boy şeklinde gerçekleşmiştir.
Cash Akçe 26’ncı kez start alırken, yarış kariyerindeki 11. birinciliğini kazanıp 1.150.620 TL kazança ulaştı. Sınıf yarış olarak Ankara’da Yıldırım Bayezıd Koşusu (Gr1) , Adana’da Akdeniz Derbisi (A2) ve Ankara’da İçişleri Bakanlığı (A3) galibidir. Cash Akçe, babası Divine Light ‘ın ülkemizde Gazi galibi Divine Heart sonrası ikinci Gr1 galibi yavrusudur. Ayrıca yurtdışında (Gr1) galibi Natagora isimli kızıda bulunmaktadır. Ülkemizde diğer başarılı temsilcileri ise My Dear Son, Yegane, Bay Çiftçioğlu, Grade Boy, Mister Baron, King, Renk şeklinde sıralayabiliriz.
Anne Royal Welcome ise 11 yavrusunun çoğunun dişi olması nedeniyle biraz gölgede kalsa da aslında gayet başarılı ve üretken bir annedir. Royal Welcome’ın, ülkemizde start alan 8 yavrusundan 4’ü yarış kazanmayı başarmıştır. Kısrağın Cash Akçe dışındaki en başarılı temsilcisi 8 yarış galibi ve 269.400 TL kazanç sahibi olan Tarhundas (Miswaki)’dır.
