
27 Nisan 2014 tarihinde Adana Yeşiloba Hipodromu’nda düzenlenen Finike Koşusu ’nu (Açık – A3 ) Baran D. Cemiloğlu ekürisinden Enderefe ( Tamerinoğlu – Seyyare.55 / Taşkent ) isimli arap atı, jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanmayı başardı. Kazanan safkan için 2000 metre çim pistte, bitiriş derecesi 2.15.42 oldu.
Yedi Arap atının deklare olduğu ve birincilik ikramiyesi 106.000 TL olan koşuda LODOS RÜZGARI ( Efem – Aldırma Gönül / Sa’d 23 ) ikinci , SEZAR ( Gobakbey – Gürşin / Kanatlı 3 ) üçüncü, YAMANER ( Sülo – All Most / Wiking ) ise dördüncü oldular. Yarışta farklar 1 Boy – 1,5 Boy – Uzak şeklinde gerçekleşti.
Enderefe ( Tamerinoğlu – Seyyare.55 / Taşkent ) pedigrisine sahip olup bu koşuyla 19. startında çim pistte ikinci, toplamda ise 12. birinciliğini elde etti. 4 yaşındaki kır erkek tay, devlet harasından 220.000 TL bedelle alınmıştır. TJK kayıtlarına göre ise şu anki kazançı ise 572.000 TL şeklindedir. Sınıf yarış olarak Ergenekon (Gr3) , Finike (A3) ve Adana Veteriner Hekimler Odası Koşusu (Kv8/L) kazanmıştır.
Enderefe – Finike Koşusu 2014 (A3)
