
11 Ağustos 2013 Pazar tarihinde TJK tarafından düzenlenen Mimar Sinan Koşusu ‘nu (Gr3) , Mehmet Ün ekürisinin sahibi olduğu Fly By Me isimli tay kazandı. Jokey Gökhan Kocakaya ile çıktığı gibi kazanan safkan , 2200 metre çim pistte 2.16.70 ‘lik derece gerçekleştirdi. Koşu sonunda 2.20 ganyanı ile ikinci favori olan safkan, Sait Akson ve Gazi Koşusunda geçildiği Çakal Carlos ‘tan rövanşı aldı.
Fly By Me ( Karabeyhan – Lady Fi / Among Men) pedigrisine sahip olup , 11 start (6-1-1) yarış totosu ve 844.000 TL kazança ulaştı. Safkanın sınıf galibiyetleri arasında 2013 Erkek Tay Deneme (Gr1) , 2012 Sakarya Koşusu (Gr2) , 2013 Kocatepe Koşusu (Gr3) ve 2012 Joe Clarke Koşusu (Kv8/L) bulunmaktadır. Babası Karabeyhan’ın ilk Gr1 galibi yavrusu olan Fly By Me, 2013 yılında yedi kez koşup üç kez kazanmayı başardı. Baba Karabeyhan için uzunca konuşmaya gerek yok. Ülkemizde uzun yıllar sahada çok başarılı koşmuş yakışıklı bir safkandı. Özellikle ülkemizde eksik olan In Reality kanının yaygınlaşması açısından Karabeyhan önemli bir kilit noktadır. Anne Lady Fi , 25 kez koşup sadece 3 kez kazanmıştır. 2. anne Triangle ise her yavrusu inanılmaz çok kazandıran istikrar abidesi verimli bir kısraktır.
Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen 110.000 TL ödüllü yarışa 3 yaşlı 5 safkan ingiliz atı katıldı. Koşuda ÇAKAL CARLOS (Artie Schiller-Divine Diva/Theatrical) ikinci, ERALP (King Bishop-Fırtına Kız/Selkirk) üçüncü ve LEE VALLEY (Victory Gallop-Enhance/Entrepreneur) ise dördüncü oldular. Koşunun farkları 2.5 Boy – Uzak-2 Boy şeklinde gerçekleşti.
Fly By Me – Mimar Sinan Koşusu 2013 (Gr3-Race Replay) izlemek için >> tıklayınız

Aykut KANDEMİR