
2015 yılı İrlanda Goffs Orby Sale yearling satışları tamamlandı
29-30 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda katologda 487 safkan yer alır iken satışa 434 isim sunuldu. 372 yearling (1 yaşlı ingiliz) satılır iken toplam 38,931,500 €uro kazanç elde edildi. 1 yaşlı ingiliz taylarını ülkemize hemen getirilemediğinden bu tip satışlara Türk at sahipleri genelde katılmıyor. O yüzden foal ve kısrak satışlarını merakla beklemedeyiz.
Lot 432’e kayıtlı Raven’s Pass (USA) x Spirit of Tara (IRE) pedigrisine sahip dişi tay 2,000,000 €uro bedel ile Moyglare Stud Farm tarafından satın alındı. Satışların en pahalı yearlingi özelikle anne hattının başarılı temsilcileri ile dikkat çekiyor.
Lot 23’e kayıtlı Frankel (GB) x Alexander Goldrun (IRE) pedigrisine sahip dişi tay 1,700,000 €uro bedel ile China Horse Club tarafından satın alındı. Satışların ikinci pahalı yearlingi annesinin üçüncü yavrusudur.
Detaylı Sonuçlar ve Top 10 istatislikler için >> tıklayınız