
26 Ekim 2013 tarihinde İngiltere Doncaster pistinde düzenlenen Racing Post Trophy (Gr1) yarışında Kingston Hill, jokey Andrea Atzeni ile kazandı. Kingston Hill 7-2 gibi birinci favori oranı ile galibiyete koşar iken, 1600 metre çim pistte 1.44.83 ‘lük bir derece elde etti.
200,000 Pound toplam ikramiyeli 2 yaşlı ingiliz taylarının sezonun son Gr1 yarışında Kingston Hill kazanırken, 9-1 oranlı Johann Strauss ( High Chaparral — Inchmina / Cape Cross ) ikinci ve 14-1 oranlı Altruistic ( Galileo — Altesse Imperiale / Rock Of Gibraltar ) üçüncü olabildiler. Bu yarışın iddalı isimlerinden Coolmore patentli Montjeu oğlu Century, 11 atta sonuncu oldu.
Kingston Hill ( Mastercraftsman — Audacieuse / Rainbow Quest ) pedigrisine sahip olup bu koşuyla 3 Start (3-0-0) yarış totosuna ve £176,926 kazança ulaşmış oldu. Daha önceden 1 kez Gr3 kazanan tay, ilk kez Gr1 zaferine ulaştı. Baba Mastercraftsman ise ilk jenerasyon tayları içinde ilk Gr1 galibini vererek gelecek seneler için reytingini artırmış oldu.
Kingston Hill – Racing Post Trophy 2013 (Gr1 + Race Replay) izlemek için >> tıklayınız
Aykut KANDEMİR