
23 Şubat 2014 tarihli İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 9 Eylül Koşusu’nu ( Açık – A3 ) N. Arek Kuyumciyan ekürisinden Last Exit (d.e. Dubawi – Platonic Chat / Danehill Dancer) isimli safkanı, jokeyi Halis Karataş ile kazandı. Last Exit bu koşuyu 1.55 ganyanı ile kazanır iken birinci favori konumundaydı. Sitemizden ise bu safkan banko at olarak önerilmişti.
Kum pistte 1900 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 5 İngiliz atı katıldı. Birincilik ikramiyesi 92.500 TL olan koşuda Terex (Win River Win – Manena / Marlin ) ikinci, Little Face ( Golden Sun – Rodelinda / Marlin ) üçüncü, GOLD TO GOLD ( River Special – Fezleke / Indian Ridge ) ise dördüncü oldular. Kazanan safkan için koşunun bitiriş derecesi 2.00.00 olur iken, koşuda farklar 3,5 Boy-3,5 Boy-Uzak şeklinde oluştu.
Last Exit yarış yaşamında 14. startında üst üste 4., toplamda ise 5. galibiyetini elde etti. Ayrıca safkan Osman Kapani (Kv8/L) koşusu sonrası ikinci kez sınıf koşu kazanmış oldu. Last Exit ‘in babası Dubawi , Avrupa’da yaşayan en değerli 20 aygırdan biridir. Öyle ki Darley harasında 2014 yılı aşım bedeli 100.000 £ şeklindedir. Dubawi kanı ise ülkemizde inanılmaz bir şekilde tutmaktadır. Ülkemizde start alan 5 yavrusun 3 tanesi kazanmıştır. Bunlardan Hunter’s Light, Uluslararası Anadolu Koşusu galibidir. Yine Danadana , Uluslararası Anadolu Koşusu galibidir. Her iki koşuda uzun mesafeli sentetik kum koşusudur. Ayrıca Uluslararası İstanbul koşusu plaseleri olan Arsaadi ve Uluslararası Boğaziçi koşusu plasesi olan Afsare’de diğer başarılı temsilcileridir. Tüm bu verilerden hareketle ülkemize Dubawi kanı , aygır veya foal olarak daha fazla kazandırılması gerektirmektedir.
Last Exit annesi Platonic Chat ise ülkemize 2009 yılı Tattersalls 28,000£ bedelle kazandırılmıştır. Platonic Chat yarış yaşamında hiç start almadan haraya alınmış bir isimdir. Platonic Chat’in 1.annesi ise Gr1 plasesi olan ve Grup kazanan yavrular vermiş değerli bir kısraktır.
Last Exit – 9 Eylül Koşusu 2014 (A3)