
TJK tarafından düzenlenen 74. Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu nu (Gr1), F. Sedat Dağyudan’ sahibi olduğu Sertberk (Berksoy – Adelina / Bozdağ), jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı. İlk kez uzun mesafeye çıkan safkan 9’da 9 yaparak G1 TBMM ve G1 Hatay Koşuları birinciliğinin yanına bir Grup 1 koşu galibiyeti daha eklemiş oldu.
Sertberk’in dışından atak yapan, Vedat Abiş idaresindeki Taşan (Tümöz Bey – Kamuran / Haberbatur) tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, Özüdoğru (Ateştopu – Anıkız / Antepli) Ahmet Çelik ile üçüncü, Selkut (Özgünhan – Kemiyetülırak.61 / Arslanbey) Uğur Temur ile dördüncü, Demirperde (Altaha – İlaydahanım / Tamerinoğlu) de Halis Karataş ile beşinci sırada yer aldı.
Kazanan Sertberk için 2400 çim bitiriş derecesi 2.42.75 olarak kayıtlara geçerken, farklar 1,5 Boy – 1 Boy – 2,5 Boy – Boyun şeklinde sonuçlandı.
Sertberk – Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu 2022 Gr1
https://www.youtube.com/watch?v=SJcEadXpbZ8