
Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sonbahar Tay Satışlarında ilk gün sona erdi. İlk günde 38 tay el degiştirirken en pahalı ilk 3 isim ise şu şekilde oluştu.
İlk günün en pahalı ismi 75 lot ile Havi Yavaş tarafından satılıga cıkarılan ve yurtdısından foal olarak ithal edildigi icin yüzde 75’e kosacak olan Oratorio’nun erkek tayı idi. Tinnakill House yetiştirmesi (Oratorio- Idle Rich / Sky Classic ) pedigrisine sahip isimsiz tay 185 Bin Lira Talip Öztürk tarafından satın alındı.
İlk günün ikinci en pahalı ismi ise 99 lota kayıtlı Kaan Köylü yetiştirmesi (Bosporus – Real Girl / Distant Relative) pedigrisine sahip erkek tay 170 Bin Liraya Mozaik Şarapçılık yani Kurtel ekürisi tarafından satın alındı.
İlk günün üçüncü en pahalı ismi ise 72 lota kayıtlı Taşbek Harası yetiştirmesi ( Divine Light – Gordion / West By West ) pedigrisine sahip erkek tay 126 Bin Lira ile Julia Sancaktar tarafından satın alındı
İlk gün satış sonucları için tıklayınız
(Bosporus – Real Girl / Distant Relative) Şeker Remziye’nin öz erkek kardeşi