
9 Mart 2014 tarihli İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen Güzel İzmir Koşusu’nu ( Açık – A2 ) Tevfik Şerifoğlu ekürisinden Terex (d.e. Win River Win – Manena / Marlin ) isimli safkanı, jokeyi Fuat Çakar ile kazandı. Terex bu koşuyu 5.35 ganyanı ile kazanır iken beşinci yani en sonuncu şanslı isimdi.
Kum pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 5 İngiliz atı katıldı. Birincilik ikramiyesi 130.000 TL olan koşuda Madiba ( Astronomer Royal – Really Darlene / Sky Mesa ) ikinci, Belmont ( Bosporus – Mask Flower / Dayjur ) üçüncü, Oğlum Melih ( Strike The Gold – Just Add Oats / Touch Gold ) ise dördüncü oldular. Kazanan safkan için koşunun bitiriş derecesi 1.40.11 olur iken, koşuda farklar 3,5 Boy-1 Boy- 1,5 Boy şeklinde oluştu.
Terex yarış yaşamında 18. startını alıp 8 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük ve 1 kez de dördüncülük elde ederken toplam 487.400 TL kazanç elde etti. Daha önce Kv8/Listed galibiyeti bulunan safkan, Güzel İzmir Koşusu (Gr2) galibiyetiyle ilk Grup koşu galibiyetine de almış oldu.
Terex ‘in babası Win River Win ‘in aygırlık performansı gittiçe parlıyor. Çaldıran (Gr1) galibi Blaze To Win ‘den sonra Terex babasının en iyi temsilcisi konumuna gelmiş oldu. Aslında daha önceden Win River Win için aygır analizi yapmış ve anne hattı üzerinde çok durmuştum. İyi bir aygır için kaliteli annenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunmaktayız. (Bakınız Win River Win aygır analiz yazımız) . Win River Win hem genç hemde aşım ücreti fazla olmaması ile dikkat çekiyor. Muhteşem bir anne hattına sahip olan Win River Win ülkemiz kısrak stoğunun büyük bir çoğunluğuna açık pedigrisi (Northern Dancer , Mr.Prospector, Roberto ve Blushing Groom içermemesi) ve en önemlisi muhteşem konformasyonu ile beğeni topluyor. Yeni bir aygır olmasına rağmen başarılı bazı temsilcileri ise Blaze To Win , Terex , Şeker Ağa , Western Lady , Sand Bllesrt , Sevdalinka olarak gösterebiliriz.
Terex ‘in annesi Manena ise 20 ke koşup 1 kez ağır çimde Şartlı 2 yarış kazanmıştır. Genelde 1700 ile 2000 metre civarında plaseleri olan bir kısraktır. Kısrak babası Marlin , 9 Mart 2014 itibariyle kısrak babası listesinde ikinci sıradadır. Yavruları koşarken beklenenin altında kalan Marlin , zaman zaman Amerika’da kısrak babası olarakta dikkat çekmiştir. Bu yüzden kısrak babası olarka başarısı tesadüf sayılmamalıdır.
Terex – Güzel İzmir Koşusu 2014 (A2)