
2016 yılı aşım sezonunda TJK haralarında aşım yapacak İngiliz ve Arap aygırlarının sıfat adetleri ve aşım ücretleri açıklandı.
2016 yılı aşım sezonunda ilgili İngiliz / Arap kısraklarının aşım müracaatlarının kabulüne 24 Kasım 2015 Salı günü başlanmış olup, müracaatlar 15 Aralık 2015 Salı günü mesai bitiminde sona erecektir. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslarsak tarihlerin 15 gün öne çekilmiş olması dikkat çekicidir. Tabi bu süreyi uzatma ihtimali de tahmin ediliyor. Geçmiş yıllarda bu süreç son dakika yeni aygır transferleri ile hep uzatılmıştı.
Aygırların hakkında dikkat çeken bazı detaylar ise şu şekilde sıralayabiliriz. Ülkemizde ilk kez aşım yapacak ve yurt dışından bu yıl içinde transfer edilen Smart Robin , Bushranger , Approve , Marcavelly , King David , Toccet , Justenuffhumor ve Rockmaster kuşkusuz yeni bir heyecan getireceklerdir.
Geçtiğimiz yıl ise bu aylarda transfer edilen Offlee Wild , Captain Rio , Pleasantly Perfect , El Corredor ve Utopia ülkemize getirilmişti ki bu yıl transfer sayısında artış bulunmaktadır. Bu arada Utopia isimli aygırın 2015 yılı içinde öldüğünü de belirtelim.
Ülkemizde koşan isimlerden ise koşu yaşantılarını noktalayan Renk, Aydemirhan, Çakal Carlos , Rampoldi ve Cash Akçe gibi yetenekli isimler ise ilk kez aygırlık yaşantısına başlayacaklar. 2016 aşım listesine göre toplamda TJK haralarında 64 ingiliz aygırı görev yapacaktır. Geçtiğimiz yıl bu sayı 84 idi. Tabi sonradan elenen isimler bu rakamlara dahil değildir.
Ülkemizde son yıllarda aygırcılık konusunda ciddi bir atılım görülüyor. Her sene gerek ülkemizde koşan isimler ve yurt dışından alınan isimler daha özenle sayıları artarak haraya ayrılmaktalar.
TJK kendi aygırlarının aşım ücretlerinde ufak çaplı indirimlere giderek geçen sene yaptığı gereksiz zamları tolere etmiş oldu. Misafir aygırlarda ise Kaneko (+6.000TL) , Toruk Macto (+5.000TL) , Native Khan (+5.000TL), El Corredor (+4.500TL), Invincible Son (+4.000TL) ek zamlar ile en dikkat çekici çıkışları gerçekleştirdi. En ciddi indirimi geçen sene 25.000 TL aşım bedeli olan Offlee Wild bu yıl 17.000 TL aşım ücreti belirlendi.
İşte 2016 yılına ait aşım ücretleri ve sıfat adetleri ;
2016 yılı aşım sezonunda TJK haralarındaki İngiliz aygırlarının bulundukları yerler, sıfat adetleri ve ücretlerini görmek için >>> tıklabilirsiniz
2016 yılı aşım sezonunda TJK haralarındaki Arap aygırlarının bulundukları yerler, sıfat adetleri ve ücretlerini görmek için >>> tıklabilirsiniz
Kaneko

Jannette
I must say you have hi quality posts here. Your blog should go viral.
You need initial traffic only. How to get it?