
İngiltere Derbi koşusu olan ve Epsom pistinde 242. kez düzenlenen Epsom Derby (Gr1) yarışını Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu Adayar ( Frankel – Anna Salai / Dubawi ) isimli safkan, jokey Adam Kirby ile kazandı.
2400 metre mesafede kazanan için 2:36.85 lik derece gerçekleşti. 3 yaşlı 11 İngiliz tayının katılımıyla koşuldu. Katıldığı 2 yarışta da elde ettiği ikinciliklerle koşuya Maiden olarak gelen Mojo Star ( Sea The Stars – Galley / Zamindar ) ikinci , kazanan Adayar’ın 3’te 3 ile yenilgisiz olarak koşuya gelen ahırdaşı Hurricane Lane ( Frankel – Gale Force / Shirocco ) üçüncü, Irish 2000 Guineas’de zafere ulaşan Mac Swiney ( New Approach – Halla Na Saoire / Teofilo ) ise dördüncü olarak koşudan ayrıldı.
3 yaşındaki Adayar, GR1 Epsom Derby’de zafere ulaşarak kariyerinin 5. startında 2. birinciliğine imza atmış oldu.
Jokey Adam Kirby ilk Derby zaferine uzanırken, antrenör Charlie Appleby ve Godolphin Ekürisi ise Adayar ile birlikte, Masar’dan (2018) sonra 2. Epsom Derby zaferine ulaşmış oldu.
Adayar – Epsom Derby 2021 (GR1)