
Dünyanın en ünlü ekürilerinden Aga Khan daimi jokeyi Christophe Soumillon ‘un kontratına son vererek yollarını ünlü jokeyle ayırdı.
Her şey 30 Eylül 2022 Cuma günü Fransa Saint-Cloud Hipodromunda koşulan Prix Thomas Bryon Jockey Club De Turquie yarışı ile başladı. Ünlü jokey Christophe Soumillon rakiplerinden jokey Rossa Ryan‘ı dirseğiyle iterek atından düşürdü. Olay tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Hakem heyeti , Christophe Soumillon için 60 gün at binmeme cezası verdi.
Buna rağmen deklare olduğu Pazar günü Qatar Prix de l’Arc de Triomphe yarış binen jokey o yarışta Aga Khan ekürisinden Vadeni ile ikinci oldu.
Aga Khan Ekürisi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Christophe Soumillon ile çalışmama kararı aldılar.
Christophe Soumillon İse Rossa Ryan başta olmak üzere özür diledi ve hatasını kabul etti.
İşte olay yarış;
https://www.youtube.com/watch?v=flBy48dMbOM
Yarışın tamamı ;
https://www.youtube.com/watch?v=v3cpbcOe_I4