TJK tarafından 30 Mart 2017 tarihinde İzmir Şirinyer hipodromunda düzenlenen Çakabey Koşusu‘nu (Gr3) , Muzaffer Can ekürisinden Cankardeşler (a.e. Yalaz – Bedel.2 / Tunca ) isimli safkanı jokey Selim Kaya ile kazandı. Cankardeşler , İzmir pistinde start almış olduğu tamamı kumda olmak üzere 8 koşuyu da kazanmayı başardı.
1.05 ganyan ile yarışın ağır favorisi olan şampiyon arap atı Cankardeşler için 1400 metre kum pistte 1.35.95’lik bir derece elde etti.
Dört ve yukarı yaşlı 8 safkan Arap atlarının start aldığı koşuda geçen sene bu koşuyu kazanann YILMABAŞAR ( Tamerinoğlu – Seyyare.55 / Taşkent ) ikinci, TRAKYA ATEŞİ ( Anadolu Ateşi – Nurmelek / Alaz ) üçüncü, YALNIZEFE ( Tamerinoğlu – Mercanhanım / Bamka.3 ) ise dördüncü oldular. Birincilik ikramiyesi 110.000 TL olan koşunun farkları 1 Boy – Uzak – Uzak şeklinde gerçekleşti.
Cankardeşler bu zaferle kariyerinin 41. startında toplamda ise 32. birinciliğini elde eder iken kazanç hanesi ise toplam 7.194.700 TL oldu. 6 farklı hipodromda koşup 5 (İstanbul-Bursa-Adana-İzmir-Ankara) tanesinde kazanan (Sadece Kocaeli’nde kazanamadı) safkanın sınıf galibiyetleri arasında 7 Gr1 , 3 Gr2, 13 Gr3, 6 A3 yarış bulunmaktadır. Cankardeşler babası Yalaz ‘ın, Uçanoğlu’ndan sonra ikinci Gr1 kazanan yavrusudur. Yalaz, yarış hayatı boyunca 30 kez start almış ve 7 birincilik elde etmiştir. Cankardeşler ‘in annesi Bedel 2 ise bir Tunca kızı olup Bilgecan çok yetenekli bir kısrak vermiştir.
Cankardeşler – Çakabey Koşusu 2017 (Gr3)