
Amerika’da Hollywood Park hipodromunda 2 yaşlı dişi taylara ait Hollywood Starlet Stakes (Gr 1) koşusu yapıldı. Bu koşuda TJK aygırlarından Lion Heart kızı Self Preservation beşinci oldu. 1700 metrelik yarışta koşuda 6 numaralı formayla mücadele eden Self Preservation bu sefer arkalarda beklemeyi tercih etsede etkili olamadı.Kosu öncesinde ise 6/1 oran ile üçüncü favori durumundaydı.
Koşuyu 1:44.09 ile Killer Graces jokey Joseph Talamo ile kazandı. Killer Graces ( Congaree – Heatherdoesntbluff / Old Trieste ) pedigrisine sahip ve toplam 400.000$ ödüllü bu koşuyu kazanarak ilk Gr1 yarışı galibiyetine ulaştı. Killer Graces koşu öncesinde 16/1 oranla altı atlı kosuda beşinci favori durumunda idi. Killer Graces’in 8 startta ; 3 birincilik ve 3 ikinciligi bulunuyor.
Killer Graces
Self Preservation tekrar geri dönersek ( Lion Heart – Saintly Speaking / Dahar ) pedigrisine sahip al dişi bir tay. J. Paul Reddam sahibi oldugu Self Preservation bu koşuyla birlikte altıncı startını aldı.Self Preservation daha önceki yarışlarında Del Mar Debutante-(Gr1) ikinciligi ve Breeders’ Cup Juvenile Fillies (Gr1) dördüncülügü bulunmaktadır.
Killer Graces – Hollywood Starlet S. (Grade I) 2011
http://www.youtube.com/watch?v=Ea-8DDh8Yqg
Aykut KANDEMİR