
Breeders Cup ve Dubai World Cup galibi, şampiyon safkan Pleasantly Perfect TJK İzmit Aşım İstasyona geldi.
Pleasantly Perfect isimli ingiliz aygır , Levent Sarıkaya , Hayrullah Doğan , Soner Sökmen tarafından ülkemize kazandırıldı. 2014 yılında Lane’s End Harasında harasında 5.000 dolar ücretle aşım yapan aygır, 2015 yılında 10.000 TL Canlı tay uygulaması ile ülkemizde aşımlara başlıyor.
Pleasantly Perfect ( Pleasant Colony – Regal State / Affirmed ) pedigrisine sahip olup yarış yaşamında 18 Starts: ( 9 – 3 – 2) ve $7,789,880 kazança ulaşmıştır. 6 yaşına kadar koşan safkan 5 yaşında Breeders’ Cup Classic, 6 yaşında Dubai World Cup ve yine 6 yaşında Pacific Classic gibi önemli 3 Gr1 galibidir. 1998 yılı doğumlu Pleasantly Perfect, 2005 yılında aygırlığa başlamıştır.
Aygırın yedi jenerasyonluk haradaki verileri ise 22 Aralık 2014 itibariyle 389 foal , 281 start alan (%72) , 194 kazanan (%50->Her 2 tayından biri kazanıyor) ve 14 stakes performanslı temsilcisi bulunmaktadır. Yavrularının babalarına kazandırdıkları toplam ikramiye ise 17,321,000 dolardır. En değerli yavrusu ise 2010 yılı Breeders’ Cup Filly and Mare Turf (Gr1) galibi $1,649,427 kazançlı Shared Account isimli kızıdır. Ayrıca Gr2 koşu galibi Cozi Rosie, Gr 3 koşu galibi Nonios, Gr1 ikincisi Setsuko bazı başarılı temsilcileridir. TJK kayıtlarına göre ülkemizde 3 temsilcisi bulunmaktadır. ( 191 bin TL kazançlı North Valley , 103 bin TL kazançlı Execute, 16 bin TL kazançlı Prince of Keeneland) . Özellikle Mr Prospector kan hattı ile uyumu ve yavrularının uzun süre sahada kalması ilk dikkat çeken özellikleridir. Aygırın detaylı analizi için tıklayabilirsiniz
