
Almanya Derbi koşusu olan ve Hamburg pistinde koşulan 145. kez düzenlenen Deutsches Derby (Gr1) yarışını Sea The Moon isimli safkan, jokey Christophe Soumillon ile kazandı. Koşuda kazanan için 2400 metre çim pistte 2.29.86’lık derece gerçekleşti
6 Temmuz 2014 tarihinde Hamburg’ta düzenlenen, 3 yaşlı ingiliz atlarına ait koşuyu Gestut Gorlsdorf ekürisinden ağır favori Sea The Moon ( Sea The Stars – Sanwa / Monsun) kazanır iken Lucky Lion (High Chaparral – Lips Arrow / Big Shuffle) ikinci ve Open Your Heart (Samum – Dramraire Mist /Darshaan) üçüncü oldu. 18 safkanın mücadelesinde toplam ikramiye ise €650,000 idi.
Koşuyu kazanan Sea The Moon ( Sea The Stars – Sanwa / Monsun) pedigrisine sahip olup bugunkü yarışı ile dördüncü birinciligini aldı ve henüz geçilmedi. Safkanın kazançı ise 465,000 Euroya yükseldi. Safkanın sınıf glibiyetleri iseDeutsches Derby (Ger-G1) 2400m, Oppenheim-Union-Rennen (Ger-G2) 2200m, Frühjahrs-Preis des Bankhauses Metzler (Ger-G3) 2000m şeklindedir.
Sea The Moon bu zaferi ile ünlü yarış atı ve aygır Sea the Stars’ın (Taghrooda – Epsom Oaks ) sonrası ikinci Gr1 kazanan yavrusu oldu. Aygırın ilk jenerasyon tayları geçen sene ikili iken istenen çıkışı yapamasalar da üçlüye dönmeleri ile birlikte beklenildiği gibi işin rengi değişmeye başladı. Sea the Stars ünlü aygır Galileo ile anne kardeştir. Yarış yaşamında 9 kez koşup 8 kez kazanmış ve 6 Gr1 galibiyeti mevcuttur. ( Coral Eclipse Stakes- Sandown Park-Gr.1, Investec Derby Stakes-Epsom Downs-Gr.1, International Stakes-York-Gr.1, Prix de l’Arc de Triomphe-Longchamp-Gr.1, Irish Champion Stakes-Leopardstown-Gr.1, 2000 Guineas- Newmarket- Gr.1)
Sea The Moon – Deutsches Derby 2014 (Gr1) izlemek için >> tıklayınız.(Race Replay)