
2014 Gazi koşusu öncesi dişilerin en önemli sınavı olan ve TJK tarafından 8 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen Kısrak Koşusu ‘nu ( Gr1 – Dişi ), Hulusi Çil ekürisinin sahibi olduğu, Suzi Gold (d.d Banknote – Golden Leaf / West By West ) isimli safkan sonlarda çok sert sprintiyle kazandı. Jokey Gökhan Gökçe ile start alan safkan 2100 metre çim pistte 2.14.29’luk derece yaptı. Koşu sonunda 1.60 ganyanı ile yarışın birinci favorisiydi. Dişi Tay Deneme ve Kısrak koşusu galibi Suzi Gold muhtemelen Gazi Koşusu’na katılması beklenmektedir. Geçen senede Dişi Tay Deneme ve Kısrak koşusu galibi olan Celeritas , Gazi Koşusu’na katılmış ve üçüncü olmuştu.
Yarışta 14.10 oranlı ADAKARASI ( Bekmezbey – Themis / Celtic Swing ) ikinci , 31.05 oranlı TWINSEA ( Divine Light – Shiero / Castle Rising ) üçüncü ve 9.70 oranlı misafir jokey George Baker’in bindiği CYRSTAL CLEAR ( Powerscourt – Orama’s Ghost / Golan) ise dördüncü oldular. Birincilik ikramiyesi 550.000 TL olan koşunun farkları 4,5 Boy – 1 Boy – 1 Boy şeklinde gerçekleşti.
Suzi Gold ( Banknote – Golden Leaf / West By West ) pedigrisine sahip olup bu koşuyla 12 Start (7-0-1-2) yarış totosuna ve kazançı da 1.440.700 TL ‘ye yükseldi. Geçen sezonun en iyi dişi taylarından olan Suzi Gold’un galibiyetlerin içinde toplamda 2 Gr1 , 1 Gr2, 2 A3, 1 Kv7 gibi önemli koşular bulunmaktadır. Dişi Tay Deneme ve Kısrak koşusu gibi 2 Gr1 kazanan Suzi Gold , iki yaşlıların en önemli yarışı olan Çaldıran Koşusu’nda dördüncü olmuştur. Suzi Gold hem babasının hem de kısrak babasının ilk Gr1 temsilcisidir.
Suzi Gold – Kısrak Koşusu 2014 (Gr1) yarışı izlemek için tıklayabilirsiniz.(Race Replay)
