TJK tarafından 9 Şubat 2013 günü İstanbul Veliefendi Hipodromu ‘nda düzenlenen Ferruh Ünsalan Koşusu ‘nu (Kv 6) M. Akif Kanık ‘ın Yeşey ( Victory Gallop – Siyah Beyaz / Distant Relative ) isimli safkanı jokey Gökhan Yıldız ile kazandı. Yeşey, 1500 metre sentetik kum pistte 1.30.58 ’lik derece yaparak zafere ulaştı. Özellikle favoriliğinin hakkını veren ve sprintini santim santim ayarlayıp rakibini foto finishte avlayışıda enfesti.
3 yaşlı 5 safkan İngiliz tayının start aldığı koşuda, VILLAGE WIND (Sri Pekan-Steel Girl/Shining Steel) ikinci olurken, ONASSIS (Panis-Cayenne Cat/Tabasco Cat) üçüncü ve ŞEKER AĞA (Win River Win-Şeker Ayşe/Barnato) ‘da dördüncü oldular. Birincilik ikramiyesi 39.500 TL olan koşunun farkları Boyun-4 Boy-3 Boy şeklinde gerçekleşti.
Yeşey bu yarış ile 8. startında 6. birinciliğini elde etti. Safkan şu ana kadar sınıf koşu olarak Kv8/L bir koşu kazanırken, toplam kazançı ise 215.700 TL oldu. 2013 Gazi Koşusu öncesi güzel bir istatislik yakalayan safkanın uzun mesafe performansı ise merakla bekleniyor. Bu arada Yeşey ‘in babası Victory Gallop ise 3 yaşlı ingiliz aygır kazanç listesinde liderliğini devam ettiriyor. Yeşey ‘in annesi Siyah Beyaz ise LITTLE HUT üzerine kurulan kısrak akrabalığının meyvelerini vermeye başladı gibi. Rasmussen factor ve kısrak akrabalıklarının, aygır inbreedinglerine göre çok daha fazla olumlu katkı yaptığıda bir kez daha tescillendi.
Yeşey – Ferruh Ünsalan Koşusu 2013 video
http://www.youtube.com/watch?v=gOQRaNNOp-M