
Ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil eden Selman Taşbek ekürisinin Hürrem Sultan isimli safkanı, ilk yarışında üçüncü olarak ayrıldı. İrlanda Dundalk hipodromunda 10 Nisan 2013 tarihinde Türkiye saatiyle 23.20’de gerçekleşen koşuda, şampiyon kısraklarımızdan Ribella ‘nın ilk tayı olan Hürrem Sultan güzel bir performans sergileyerek ışık verdi. Aslında Ribella bize Dubai’de muhteşem keyifler yaşatmış ve Türk bayrağımızı dalgalandırmıştı. Artık bayrağı dahada yukarılara çıkarma konusunda sıra yavrularına geldi.
Hürrem Sultan (Dylan Thomas – Ribella / Revoque ) pedigrisine sahip olup 1 Ocak 2010 doğumlu bir kısraktır. Hayatının ilk startını Dundalk hipodromunda üç yaşında başlayan safkan , 2146 metre sentetik kum pistte mücadele etti.
Koşuyu Hamdan Al Maktoum ekürisinden 9-2 oranlı Nabat Ali ( Haatef – Laywaan / Fantastic Light ) kazanır iken müddet 2.18.27 olarak gerçekleşti. Tabi bu kısrak yarış yaşamının dördüncü startını aldığı için tecrübe faktörü ağır bastı. İlk kez koşan Overland Express ( Dylan Thomas – No Way / Rainbows For Life ) son metrelerde ikinciliği kurtarırken , temsilcimiz 5-4 oranla büyük favori Hürrem Sultan ( Dylan Thomas – Ribella / Revoque ) üçüncü oldu.
Sosyal medyada da büyük ilgiyle takip edilen yarış sonrası bizlere bu heyecanı yaşatacan Taşbek ekürisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarız Kura , San , Taşbek, Kurt, Aracı , Artam , Seyok ve Ekinci gibi ekürilerin başlattıkları yurt dışı akımı yükselerek devam eder.
Ribella kızı Hürrem Sultan ilk yarışı görüntüleri :
http://www.youtube.com/watch?v=nQ_72Fm-72s